Pizza pufoasa de casa

de in Pizza, 7 Dec 2013 | 4626 vizualizari

 

Tare apetisanta!

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie proaspata(25g)
  • aprox. 600 g faina
  • 200 ml apa calda
  • 200 ml apa rece
  • 2 linguri ulei
  • sos de tomate
  • oregano, sare
  • 2 oua
  • salam, bacon,masline, carnaciori,rosii, ciuperci etc
  • cascaval
  • unt sau ulei pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pufoasa de casa:

1. Amestecam drojdia cu apa calduta si lasam deopate cateva momente

2.Punem faina intr-un vas mare, in care sa putem framanta si facem o gropita in mijloc. Adaugam sarea si zaharul si apoi alternativ apa rece si cea calda(in care am dizolvat drojdia) si framantam un aluat elastic. (daca e nevoie mai adaugam faina sau apa pana iese un aluat nelipicios)

3.Spre final adaugam si uleiul pentru a ne ajuta sa framanatam aluatul mai usor.

4.Cand am terminat de framantat, acoperim cu un prosop curat si lasam la dospsit la caldura cca. 2 ore.

5. Intre timp tocam tot ceea ce vrem sa punem pe pizza: salam, carnaciori, masline etc.

6.Tapetam tava de la aragaz cu unt/ulei si faina si intindem aluatul uniform. Il ungem cu sosul de tomate in care am pus oregano si adaugam: salam, bacon, masline, gogosar, rosii taiate marunt, ciuperci,porumb etc. De toate dupa bunul plac!

7. Batem cele 2 oua cu putina sare si le punem deasupra.

8.Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasam la copt cca 30-40 de minute, in functie de cat de rumenita va place.

9.In ultimele 10 minute punem si cascaval dat pe razatoare( cat de mult :D)

Pizza facuta in casa e cea mai buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti pune lapte in loc de apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pufoasa de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu salam vanatoresc